Stovykla – tai pats geriausias laisvalaikio praleidimo būdas vaikams vasaros metu. Laikotarpis, kai nereikia keliauti į mokyklą, gali būti labai nuobodus, jeigu juo atsakingai nepasirūpinsite. Tėvams vasaros metu reikia eiti į darbą, o jų atžalos neretai yra išsiunčiamos pas senelius arba tiesiog pasyviai leidžia laiką namuose ar kiemuose. Tačiau visada yra išeitis.
Stovyklų nauda vaikams neabejotina – lavinami bendravimo įgūdžiai, smagus laikas gryname ore, aktyvios pramogos bei edukacinės veiklos, nauji draugai bei neišdildomi įspūdžiai.
Lietuvos neįgaliųjų draugija ruošiasi vasaros sezonui ir skelbia registracijos pradžią į Vaikų ir mamų auginančius neįgalius vaikus stovyklą

 

Stovyklos data: 2017 birželio 28- liepos 4 d. (7 dienos)
Stovyklautojų amžius: 6-14 m.
Stovyklautojų skaičius: iki 15 vaikų
Stovyklos dalyvio mokestis: 7 EUR

STOVYKLOS PROGRAMA :
Aukštos kvalifikacijos, ilgametę darbo patirtį turintys, stovyklos vadovai rūpinasi poilsiaujančių vaikų fizine bei dvasine kultūra, ugdo sportinį meistriškumą, skatina kurti, parodyti save, atskleisti savo meninius bei kūrybinius sugebėjimus. Moko siekti savo svajonių, siekti savo tikslo. Čia vaikai gali ne tik mankštintis, bet ir praplėsti kūrybinį akiratį, lavinti vaizduotę išmokti bendravimo ir tolerancijos meno. Nuostabiame gamtos prieglobstyje šalia banguojančios jūros, žaliuojančių pušynų itin tinka aktyviai ilsėtis, pasisemti jėgų ir idėjų.
Viena iš aktualiausių problemų negalios fenomeno psichosocialinėje struktūroje yra šeimos, auginančios neįgalų vaiką, situacija. Neįgalaus vaiko gimimas arba vėlesnės vaiko traumos, nulemiančios jo neįgalumą, reikšmingai keičia šeimos ir jos aplinkos gyvenimą. Todėl visos stovyklos metu dirba psichologas, kuris teikia pagalbą tėvams.

APGYVENDINIMAS
Šventosios mokymo ir reabilitacijos centas , Mėguvos g. 13, Šventoji

MAITINIMAS
2 kartus per dieną (pietūs ir vakarienė)

Į STOVYKLOS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
– Visas tam reikalingas inventorius.
– Pramoginiai renginiai.
– Apgyvendinimas kambariuose.
– Maitinimas.
– Stovyklos vadovas ir psichologas.
– Išvyka.
PASTABOS:
– Vaikų atvežimas iki stovyklos neorganizuojamas.
– Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma Nr. 027-1/a).

Registracijos anketa rasite čia
Stovyklos nuostatai