Gera žinia tokia, kad 2014 metais Lietuvos neįgaliųjų draugija pagal Vilniaus miesto Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą vykdys tris veiklas, kurių dvi naujos:

  • Dalis neįgaliųjų negali arba nenori palikti savo gyvenamosios vietos, kai kurie po traumos ar ligos yra praradę buvusius draugus ir nebeturi kur ir su kuo bendrauti, nepasitiki savimi. Šiems žmonėms ir jų artimiesiems bus teikiama psichologinė pagalba šeimoje. Lietuvos neįgaliųjų draugijoje dirbantis psichologas – konsultantas vyks į šeimas, kurioms bus reikalinga pagalba, konsultuos negalią turinčius asmenis ir jų artimuosius. Veikla vykdoma jau nuo šių metų sausio mėnesio. Visus norinčiuosius raginame kreiptis į psichologą-konsultantą Vaidotą Sauką mob. tel.: 8-61800139 arba el. paštu: [email protected]. Paslauga teikiama nemokamai.
  • Nuo kovo mėnesio bus vykdoma ir savarankiškumo didinimo programa, kurios metu kviesime negalią turinčiuosius į dviejų mėnesių trukmės užsiėmimus. Jų metu bus vedama dailės terapija, teiksime praktinę informaciją, susijusią su liga ar negalia, techninėmis priemonėmis, neįgalieji bus mokomi atlikti relaksaciją. Keliausime į išvykas ir tiesiog bendrausime vieni su kitais, dalinsimės patirtimis. Užsiėmimai vyks ciklais: kovą – balandį, gegužę – birželį, liepą – rugpjūtį, rugsėjį-spalį ir lapkritį. Jeigu susidomėjote, taip pat ragintume drąsiai kreiptis į Lietuvos neįgaliųjų draugiją adresu: [email protected] ir registruotis. Užsiėmimai nemokami.
  • Draugija teiks neįgaliojo asmeninio asistento paslaugas. Neįgaliesiems bus teikiama pagalba lankantis ugdymo, užimtumo, sveikatos priežiūros, teisėsaugos ir kitose viešąsias paslaugas teikiančiose įstaigose. Dėl neįgaliojo asmeninio asistento paslaugų raginame kreiptis į Lietuvos neįgaliųjų draugijoje dirbantį Antaną Jasinską, mob. tel.: 8-61800141, taip pat adresu: [email protected]

Nepraleiskite progos ir iki susitikimo!